Du tittar på:

Bönegudstjänst för Sverige inför valet 2018

Samhälle & fakta

Bönegudstjänst för Sverige inför valet 2018 8 Visningar
Lägg till i favoriter

Söndagen den 9 september 2018 går Sverige till val; det gäller riksdag, landsting och kommun. Måndagen den 3 september inbjuder vi till en dag i bön i och utifrån S:ta Clara kyrka. Under förmiddagen går vi förbi Rosenbad, Utrikesdepartementet, Riksdagen, Slottet, Mynttorget och Storkyrkan. Vi stannar till för att be om Guds välsignelse och nåd över landet. Riksdagshuset ligger på Helgeandsholmen, därför sjöng vi förra året: Kom Helig Ande med renhet, kom Helig Ande med din kraft. I Dig så har vi vår styrka. Allt vi behöver finns i Dig. Under eftermiddagen blir det panelsamtal om vårt samhälles utmaningar, följt av bön, lovsång och tillbedjan.

Vi tar inte vår bas utifrån ideologier och ber inte för partier. Rent konkret handlar valet om fördelning av mandat, men bönedagens fokus är inte främst valet, utan vårt land. Vi ber att Guds vilja ständigt ska få ske i Riksdagens beslutande församling. Vi ber att Guds namn ska bli helgat i Regeringens verkställande och pågående arbete. Vi ber att Ditt rike, Kristus Jesus, ska bli synligt i vårt land och bland vårt folk och alla folk.

Denna vinter har överraskat många med sen sträng vinterkyla och mycket snö på flera håll. Våren ger nu hopp om en ny tid. Det heter många bäckar små. Det gäller vårfloden, men också bönen. Det finns kraft i den samlade floden och forsen, där mycket vatten tränger fram samtidigt. Det är därför vår förhoppning att många kan förenas denna dag till bön för vårt folk och vårt land. Vi förstår att plikter och obekväma arbetstider gör det svårt för många att ansluta, liksom
avståndet till huvudstaden. I andra städer tas liknande initiativ samma vecka och under valhelgen. Där vi inte kan förenas på samma plats kan vi dock vara ett i bönen, genom samme Ande, som manar oss och leder bönen åt oss när vi själva inte vet hur vi ska be. Kom, helig Ande, med en ny tid för vårt land och för vårt folk!

Välkomna till Stockholm, i bön för vårt land,
måndagen den 3 september!

Peter Artman, European Union of Prayer
Mats Nyholm, direktor S:ta Clara kyrka
Anders Arborelius, biskop Stockholms katolska stift
Tuve Skånberg, f d ordförande i Riksdagens kristna grupp
Kerstin Oderhem, missionsföreståndare EFS
Patrik Sandberg, ordförande Sverigebönen
Daniel Alm, föreståndare Pingst FFS
Per Ewert, direktor Claphaminstitutet
Hans Weichbrodt, inspiratör Oasrörelsen
Olof Edsinger, gen.sekr. Svenska Evangeliska Alliansen
Joakim Lundqvist, pastor Livets Ord
Merzek Botros, pastor Global gemenskap

Anders Arborelius Daniel Alm Förbön Hans Weichbrodt Kerstin Oderhem Olof Edsinger Patrik Sandberg Per Ewert Peter Artman Tuve Skånberg

Se mer från Samhälle & fakta

Liknande klipp